Reunite Ukraine
Reunite Ukraine QR Code

Опитування

Що ви найбільше хотіли би бачити на шкільному сайті?
 

Авторизація



Календар

< квітня 2024 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Переклад сайту / Website translation

EnglishPolish

Хто на сайті

На даний момент 177 гостей на сайті
Робота з батьками
Як зробити використання інтернету підлітками безпечним PDF Друк e-mail
Робота з батьками

Батькам варто обережно цікавитися, що дитина робить онлайн, та обов'язково ставитися з повагою до її особистого простору.

8d163bc2c9ace3cd5cf38

Чималу кількість часу діти та підлітки проводять у Мережі, тож батькам слід подбати про те, щоб їхнє перебування в онлайні було безпечним і комфортним.

Прості поради стануть у пригоді батькам, які хочуть забезпечити своїм дітям безпечне вивчення онлайн-простору.

Пам'ятайте, що діти схильні до приховування того, чим вони займалися в інтернеті, адже їм здається, що батьки можуть відібрати звичний для них ґаджет або можуть запровадити якісь заборони.

Важливо бути обережними в розпитуваннях на цю тему, а також поважати особистий простір дітей, нагадали експерти.

Замість осуду краще обрати підтримку підлітка.

Якщо в інтернеті він не почувається комфортно, запевніть, що до вас можна звернутися, що б не трапилось

Під час вручення гаджета дитині бажано розібратися, які додатки дозволені, а які можна заблокувати.

Поясніть, що інтернет – це такий самий простір, як і реальне життя, де легко зачепити іншу людину своїми словами або ж нашкодити собі, довірившись незнайомцям

За свої дії важливо бути відповідальними, а поважати слід не тільки себе, а й інших користувачів Мережі.

Як подбати про безпечне користування підлітками інтернетом

Діти та підлітки в Україні проводять значну частину свого життя онлайн. Втім в інтернеті, як і в реальному житті є багато небезпек, від яких дуже хочеться їх захистити.

 
10 екоідей для уроків та цікавого дозвілля вдома PDF Друк
Робота з батьками

Під час війни завжди страждає природа, і їй також потрібна наша турбота. Маленькі кроки та прості звички у довготривалій перспективі допоможуть покращити стан нашого довкілля. Тому так важливо навчати цього дітей.

Використані матеріали — помічники на уроках

Як роздаткові матеріали можна використати побутові речі, що були в ужитку. Це допоможе зробити уроки трішки цікавішими. Вправи із використанням різних матеріалів дітям подобаються більше, ніж звичайні записи в зошиті. Вони сприймають їх як певну гру чи змагання. Водночас учні вчаться знаходити нове життя для речей, які, здавалося б, можна відправити у смітник.

Одноразовий посуд

Його можна використовувати на уроках математики для 1розв’язання прикладів. На одноразових стаканчиках запишіть числа. А на пластикових ложках чи смужках картону — приклади. Завдання дітей — скласти всі приклади, у яких після знаку «дорівнює» буде число зі стаканчика. Одноразові тарілки можна використати для пояснення дітям поняття частини від цілого. Для цього розріжте їх на частини чи зафарбуйте різними кольорами. Також тарілки можуть згодитися для розв’язання прикладів із дробами. Розріжте тарілки та позначте, яку частину від цілого становить кожен шматочок. Така наочність буде помічною для порівняння, додавання та віднімання дробів.

 
Говоримо із дітьми про їхні права PDF Друк
Робота з батьками

 

20 листопада – Всесвітній день дітей.

 
prava ditey

За офіційними даними, це свято з'явилося в 1954 році.

 
    Рішення було прийняте Генеральною Асамблеєю ООН, яка пропагувала взаєморозуміння з дітьми задля їхнього благополучного життя. Пізніше, 20 листопада 1959 року, прийняли «Декларацію прав дитини». І вже 1989 року в цей день всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини».



Поради турботливим батькам.

 

Для чого дитині слід знати свої права? Знання своїх прав передбачає рівність, розвиток, відчуття гідності, закріплює взаємоповагу та взаєморозуміння. Бути ознайомленим зі своїми правами потрібно для того, щоб знати коли їх порушують і вміти захистити себе та близьких, вирішувати конфліктні ситуації, для дотримання соціальної справедливості.

Коли ознайомлювати дитину із її правами? Говорити з дитиною про її права можна починати вже з 5-6 років. Адже в цьому віці їй все цікаво, вона достатньо розвинена, щоб зрозуміти дану інформацію. Крім того, на цей час, зазвичай, значно розширюють соціальні зв'язки малюка, тому розповідаючи йому про його права та свободи, ви тим самим захищаєте своє чадо від потенційної небезпеки. Найкраще це робити методом дидактичної гри з використанням наочних картинок.

Як говорити з дитиною на цю, дуже серйозну, тему? Подати цей матеріал дітям слід по дитячому зрозуміло, коротко і цікаво. Говоріть дитині, що незважаючи на те, що ти ще маленька або ж зовсім юний, ти все одно людина, яка має свої права. Цими правами ти будеш користуватися до 18 років, тому що потім ти вже станеш дорослим.

Що робити, якщо були порушені права вашої дитини? Ніхто не має права ображати вашу дитину, принижувати, жорстоко і несправедливо поводитися із нею, змушувати працювати на дорослих. Але якщо хтось порушив ці правила, слід негайно звернутися до міліції, щоб ця людина відповіла за свої вчинки відповідною ціною.

 
Грамотне планування – фундамент успішнього майбутнього! PDF Друк
Робота з батьками - Робота з батьками

time

Тайм-менеджмент – навичка, яку важливо розвивати в дитини з раннього віку. Що раніше ви навчите малюка планувати та розвивати корисні звички, то кращих результатів він досягне в навчанні та житті.

Грамотне планування та правильні звички не лише допомагають доводити до кінця розпочаті справи, але й знижують рівень стресу під час їх виконання, що зробить ваше життя та життя дитини більш гармонійним і змістовним.

Зазвичай сучасні діти мають багато справ: школа, спортивні секції, позакласні заняття, ігри та розваги з друзями. Кожна з цих справ важлива для розвитку дитини.

Також дитина має багато щоденних завдань, які повинні стати корисними звичками вже в ранньому віці: застеляти ліжко, прибирати іграшки, робити уроки, чистити зуби, робити зарядку.

Дитині важливо знайти баланс між усіма справами та грамотно спланувати їх упродовж дня, тижня й місяця. Так вона навчиться ефективно розпоряджатися своїм часом.

Вам може здаватися, що дитина ще занадто маленька, щоб зрозуміти суть тайм-менеджменту. Однак є способи навчити її керувати своїм часом і правильно складати розпорядок дня.

Почати можна з прочитання цієї статті та виконання завдань на планування та постановку цілей, які допоможуть сформувати маленькі корисні звички, навчать планувати день і тиждень, а також ставити короткострокові та довгострокові цілі.

Виконуючи ці завдання, дитина навчиться грамотно розподіляти час виконання кожного завдання, краще розставляти пріоритети та поліпшить свої аналітичні навички.

Застосовуючи цю технологію, Ви допоможете малюку з ранніх років навчитися управляти своїм навчальним, а також вільним часом, дотримуватися режиму дня. У майбутньому такий досвід допоможе йому стати успішною людиною, домогтися успіху в кар'єрі, завоювати повагу оточуючих людей.

Практичні завдання, представлені нашим сайтом, будуть корисні дітям різних вікових груп:

      • дошкільнятам;
      • учням початкової школи.

Практичне застосування тайм-менеджменту можна почати зі складання візуальних (мальованих) розкладів для дитини, яка ще не навчилася читати й писати. Цей процес викличе захоплення, а також подальше намагання слідувати намальованому розпорядку дня.

Школярам рекомендовано застосовувати такі методи:

      • складання плану на тиждень;
      • складання плану на місяць;
      • планування завдань на майбутній рік;
      • постановка цілей;
      • створення списку завдань та візуальний розклад;
      • ведення щоденника.

Формування планів допоможе скоординувати навчальний процес. Учень повинен сам їх скласти, батьки можуть тільки допомогти, не нав'язуючи свою думку. Самостійні дії навчать бути відповідальним за свої рішення, вчинки, аналізувати їх наслідки.

Основні правила тайм-менеджменту для дітей:

1. Обов'язково записувати або замальовувати цілі.

2. Планувати день.

3. З великих завдань робити кілька маленьких.

Спосіб АБВГД у дитячому тайм-менеджменті

Основа грамотного планування - вміння позначити рівень цінності певного завдання:

А - найголовніша.

Б - менш важлива.

В - ще менш значима і так далі.

Тайм-менеджмент для дітей - це сімейна робота. Якщо Ви вирішите стати фахівцем в цій галузі, наш сайт надасть всі необхідні матеріали та практичні рекомендації.


Посилання до Тайм-менеджменту для дітей. 50 завдань

 


Copyright © 2012 by Jester.