Reunite Ukraine
Reunite Ukraine QR Code

Опитування

Що ви найбільше хотіли би бачити на шкільному сайті?
 

Авторизація



Календар

< листопада 2021 >
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Переклад сайту / Website translation

EnglishPolish

Хто на сайті

На даний момент 1992 гостей на сайті
Головні правила життя в дитячо-юнацькій організації «Веселкова країна» PDF Друк e-mail
Написав Maxim   

Головні правила життя в дитячо-юнацькій організації «Веселкова країна»

Здавна відомо, що незнання закону не звільняє від відповідальності. Не звільняє від неї і незнання етикету.

Етикет - це правила поведінки в суспільстві. Як слід поводитися, щоб про тебе склалася гарна думка, приємні враження, позитивний настрій, і люди прагнули спілкуватися з тобою?

Бути культурною людиною - це ціле мистецтво. Крім безумовної ввічливості, привітної міміки і правильної мови, правила хорошого етикету мають на увазі також охайний зовнішній вигляд, вміння контролювати свої емоції і діяти у відповідності до загальноприйнятих норм поведінки.

1.Обов'язковість.Її необхідно проявляти, навіть, у дрібницях. Спізнення не лише шкодять навчанню, а надалі будуть шкодити роботі, але й свідчать про ненадійність і необов'язковість. Начальник може оцінити запізнення як неповагу особисто до нього. Просування по службі може загальмуватися.

2.Небагатослівність.Не слід говорити зайве. Ніколи не слід переоповідати те, що вдалося почути від когось про чиєсь особисте життя.

3.Доброзичливість і привітність.Слід докладати зусиль до того, щоб ввічливо і доброзичливо ставитися до оточуючих вас людей, не дивлячись на те, що вони можуть прискіпуватися до вас, навіть, занадто агресивно. Доброзичливе і ввічливе ставлення зовсім не означає необхідність бути друзями з усіма, з ким доводиться мати справи.

4. Відсутність егоїзму.Думати слід не лише про себе, але й про інших. Слід рахуватися з думкою інших, доцільно зрозуміти їх точку зору. Необхідно прислухатися до критики і порад дорослих. Не варто негайно огризатися, коли хтось ставить під сумнів якість виконаної вами роботи.

5. Одяг._Вдягатися потрібно так, як це установлено у школі. Слід подивитися, як одягнуті інші діти, вчителі. Слід підбирати собі такий одяг, який відповідає шкільному стилю. Одяг відіграє вагому роль у створенні іміджу. Недарма ж кажуть, що зустрічають по одягу, а проводжають - по розуму.

Спілкування – це те, що наповнює щоденне життя кожного. Під час комунікації обмінюємось думками, знаннями, емоціями. Однак, на жаль, не завжди залишаємось задоволеними після розмов. У чому ж справа? А може в тому, що існує декілька нехитрих правил, які забезпечуть якість наших бесід?

6. Мова.Слід докладати зусиль для доладного і зрозумілого висловлення своїх думок. Нецензурних слів треба уникати у спілкуванні із оточуючими як у школі, так і поза нею. Слід звертати особливу увагу на власні імена (без прізвиськ)

- діалог!Так, ми всі невиправні егоїсти. Але для розмови завжди потрібен хтось ще, окрім мене, прекрасного. Довгі, детально-виснажливі розмови про себе – це не комунікація. Варто навчитись бачити, чи цікаво співрозмовнику тебе слухати, а чи ні. Зрештою, щоб виговоритись, можна просто посидіти перед дзеркалом.

- слухай іншого.Мабуть, кожному з нас доводилось побувати у ситуації, коли я говорю – стіни слухають. Це ж образливо, правда? Якщо йдеться про якість спілкування, то слухати співбесідника – основоположне завдання. Бо який же тоді сенс?

-пам’ятай про добрий тон.Ще змалечку всі ми вчимось, що перебивати – не надто культурно. Однак з віком все менше про це згадуємо. Добрі манери ніхто не відміняв. І вони, насамперед, – це вияв самоповаги.

-будь відвертим.Уміти назвати біле білим, а чорне – чорним, не загортаючи все у папірці, – це не нахабство і не вроджена властивість характеру, це насправді –  результат праці над собою, висловлена тут і зараз об’єктивна критика може й не збільшити кількість  друзів, зате може і справді змінити чиєсь життя.

- розвивайся. Читай, будь активним, роби щось цікаве, займайся улюбленою справою – і з тобою буде про що поговорити.

- не піддавайся емоціям.Нерідко розмови мають підвищений тон звучання. В таких випадках слід пригадати, що той, хто володіє собою, – володіє світом. Бо слово – не горобець…

7.Щирість.Її слід виявляти зацікавленням іншими людьми. Намагайтеся прийти їм на допомогу, особливо новоприбулим.

8.Вираз обличчя.Посміхайтеся співбесіднику. Позитивне спілкування має бути внутрішньою потребою людини. Усмішка здатна залагодити навіть конфлікт. Позитив у розмові приносить моральну насолоду.

9.Пам'ятати про обов’язки.У колективі людину оцінюють, передусім, за результатами виконаної нею роботи. Слід вдосконалюватися, розширювати свої знання, враховувати норми поведінки, енергію віддавати навчанню. Для учнів школи це є першочерговим обов’язком. Зрозуміло, що не всю, бо окрім роботи у людини є сім'я, сфера особистих інтересів тощо, які теж вимагають зусиль.

Спробуй застосувати ці поради уже сьогодні і результат не забариться!

 
Copyright © 2012 by Jester.