Головне меню

Опитування

Що ви найбільше хотіли би бачити на шкільному сайті?
 

Авторизація



Переклад сайту

Русский языкEnglish

Хто на сайті

На даний момент 45 гостей на сайті

Інформація

Дистанційне навчання
Українська література 8-А (02.11-06.11) PDF Друк e-mail
Написав Maxim   
Вівторок, 03 листопада 2020, 15:45

Читати «Слово о полку Ігоревім» https://www.ukrlib.com.ua/narod/printout.php?id=7&;bookid=4

Останнє оновлення на Четвер, 05 листопада 2020, 15:46
 
Національні страви PDF Друк e-mail
Написав Maxim   
Вівторок, 03 листопада 2020, 13:03

Їжа — важливий компонент матеріальної культури народу. Її характер залежить від багатьох факторів: соціально-економічного становища людини, історичних умов, природничо-географічного середовища, напряму господарської діяльності тощо. Кожен народ має свої національні страви: білоруси – деруни, росіяни- пельмені, італійці – піцу, стагетті, іспанці – паелью, японці – суші і т.д.
Найвідомішими українськими національними стравами є борщ, вареники, голубці.
Однією з найпоширеніших овочевих страв був борщ. Про його значення у харчовому раціоні свідчать прислів'я: «Як нема борщу, то нема й їжі», «Борщ — найстарша страва», «Де в хаті борщ і капуста, там хата не пуста».
В Україні колись було кілька різновидів борщу: з квашеного буряка (у поліських і карпатських селах), з буряка, картоплі і капусти (центральне Подніпров'я), з квашеного буряка і капусти, а навесні — із щавлю, лободи та картоплі. В піст — з сухою рибою або грибами. Влітку селяни готували холодний борщ («холодець»).
Давніми поширеними стравами українців були галушки, локшина та вареники. Галушки готували з гречаного, житнього, пшеничного, а в карпатських селах — навіть з вівсяного борошна, варили у воді, мастили олією чи салом.
На недільні і святкові дні українці готували вареники (в західних областях їх називали «пироги») із житнього, пшеничного, гречаного, а в гірських селах — ще й ячмінного борошна, наповнювали сиром, картоплею, квашеною капустою. У гірських селах — бринзою, змішаною з картоплею, а на Поліссі — пшоняною кашею або товченою квасолею. На Волині ще були поширені вареники з гречаною кашею, змішаною з сиром. Улітку для начинки використовували вишні, а в поліських і карпатських селах — чорниці. Мастили сметаною, маслом чи олією. Колись обов'язково варили вареники в той день, коли народжувалося теля чи ягня, щоб такою повною, як вареник, була худоба.

 

Останнє оновлення на Вівторок, 03 листопада 2020, 13:08
 
Приготування прісного тіста PDF Друк e-mail
Написав Maxim   
Вівторок, 03 листопада 2020, 13:00

Прочитай
Вироби з прісного тіста дуже поширені. Прісне тісто можна приготувати дуже швидко, що є безсумнівною зручно. Сьогодні існує декілька способів приготування прісного тіста. Вони відрізняються не тільки компонентами, але і технологією виробництва. З такої основи можна робити пиріжки, коржики та ін. Також нерідко прісне тісто використовують для приготування піци і пирогів з різними начинками.
Для того, щоб замішати звичайне прісне тісто необхідно просіяти пшеничне борошно, а потім викласти його на спеціальну дошку у вигляді гірки. В центрі борошна потрібно зробити невелике заглиблення і влити туди повну склянку теплої води, а також 2-3 ст. л. олії. Крім цього слід додати дрібку солі за смаком.
Після того як всі компоненти з’являться на дошці, їх потрібно акуратно перемішати. В процесі цього необхідно поступово додати стільки води, скільки зможе увібрати в себе борошно. Після довгого замішування у вас повинна утворитися не надто крута, але і не дуже м'яка кулька тіста. Тісто треба залишити на 30 хв., щоб дозріло, а потім виробляти вироби.
З прісного тіста можна смажити і випікати пиріжки, варити вареники та галушки.

Останнє оновлення на Вівторок, 03 листопада 2020, 13:03
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 Наступна > Кінець >>

Сторінка 6 з 6
Copyright © 2012 by Jester.